Вашишт 2023

Himalaya
Від з Вашишту.


Вперше я потрапив до Вашішту у 2004 року. З 2009 року це наша база відновлення після високогірних поїздок та походів. Але, схоже, була…

Якщо богам буде завгодно і наступного року в мене будуть Гімалаї, я шукатиму нове місце для відпочинку після високогір’я. І на прикметі дещо вже є.

Вашишт зараз це російське гетто і навряд чи щось зміниться найближчими роками. Узькі були у Вашішті і раніше. До 2014 року в основному рідкісні обдолбиші – істоти досить невинні. Потім поїхала гоанская публіка – це вже класичний узький світ, але з індійсько-трансовим наркотичним відтінком. Минулого року поїхали всі поспіль, а цього року якась лавина узькіх. Не перетнутися з ними в ресторанах-магазинах просто неможливо. Оскільки зовсім незрозуміло, наскільки це «хороші» росіяни, а з’ясовувати це не було жодного бажання, я ігнорував усіх, окрім кількох людей, яких знаю багато років. Якщо в Таїланді та Європі на стежках, як правило, вітаєшся з незнайомими людьми, то цього разу я вітався тільки з тими, по кому видно, що вони не росіяни. У ресторанах, коли були шумні компанії узькіх, використовував навушники, щоб їх не чути. І з самого початку припустився помилки, проплативши студію на місяць, тому переїхати вже не було можливості. Так чи інакше за подорож я перетинався з великою кількістю узьких. Багато хто мене знав. Багато хто, навіть не знаючи, бачив що я з України – одяг із символікою, браслет, розмови по телефону українською, українські пісні та гімн на повну гучність, коли зовсім буйні були поруч. І увага, питання, хоч один підійшов і сказав: Вибачте за те, що зробила моя країна! Жоден.

Те, що у узькіх замиришей у голові сміття не пропаганди, а нью-ейджу та духовного фаст-фуду зовсім не означає, що вони не носії узького світу. Ще й які носії, оскільки відсутність совісті та емпатії, і присутність ілюзії своєї переваги над іншими у них є. Тому у Вашишті все сильніше узькім духом пахне і це не лише запах конопель. Перебувати там стало просто гидливо.

Я рятувався тим, що багато гуляв горами в місцях, де цих немає. І практикував стоїцизм, оскільки часом хотілося завдати образу в словесній формі (і не тільки). Але якщо будуть і далі Гімалаї, хочеться все ж таки місць, де цих немає або зовсім небагато.

Я люблю Вашішт, мені здається Вашішт відповідає мені взаємністю, але…

Сергій Мазуркевич
Вересень 2023 року

Facebook Comments
Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий